EPSEn toiminta Kiinassa kiihtyy

Maaliskuussa 2023 EPSEn Jouni Jääskeläinen, Kimmo Hellsten sekä Anna Kivimäki matkustivat Kiinaan tarkoituksenaan demonstroida EPSE teknologiaa uudelle paikalliselle partnerille sekä luoda ja ylläpitää paikallisia kontakteja. Matkalta ei suinkaan palattu tyhjin käsin ja seuraavien kuukausien aikana on luvassa yhteistyö- ja kumppanuusneuvotteluja usean eri tahon kanssa.

Yhteistyösopimus Kiinaan

Vuoden 2022 lopussa EPSE solmi kiinalaisen pörssiyhtiön BEWG:n (Beijing Enterprises Water Group) kanssa yhteistyösopimuksen, minkä seurauksena kyseisen yrityksen ympäristöasioihin keskittynyt sektori BHZQ (Bhzq Environmental Engineering Technology Co Ltd) on etsinyt potentiaalisia EPSE™ Menetelmän pilotointikohteita Kiinassa. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen BHZQ on hankkinut EPSE Laboratorioon useita teollisuuden vesinäytteitä, joille EPSE™ Menetelmän potentiaalia ollaan selvitetty. Lupaavien tulosten myötä EPSE matkusti maaliskuun lopussa Kiinaan esittelemään vedenkäsittelyteknologiaansa laboratoriomittakaavan Mobile S.C.O.P.E -pilotointilaitteistoa käyttäen.

EPSE Tiimi kielletyn kaupungin muurien ulkopuolella.

”Tästä erityiskiitokset matkalla tavatuille Suomen Suurlähetystön sekä Business Finlandin edustajille.”

EPSE™ Menetelmän markkinapotentiaali Kiinassa on suuri ja EPSE palasi matkalta odottavaisin ja innostunein mielin. EPSE teknologian demonstraatioiden lisäksi matkan aikana ylläpidettiin jo luotuja partnerisuhteita sekä luotiin monia uusia kontakteja. ”Tästä erityiskiitokset matkalla tavatuille Suomen Suurlähetystön sekä Business Finlandin edustajille” toimitusjohtaja Jääskeläinen kiittelee. Seuraavaksi Jääskeläisen mukaan matkan aikana aloitetut yhteistyö- ja kumppanuusneuvottelut jatkuvat ja lähikuukausien aikana tavoitteena on solmia pitkäaikaiset kumppanisopimukset.

Tapio – EPSEn asiantuntija Kiinassa

EPSEn Suomi-Kiina välisen toiminnan ja yhteistyön avainasemassa on ollut vuodesta 2019 Yi Fang eli suomalaisittain Tapio, joka toimii EPSEn Solution Managerina Kiinassa. Tapio on toiminut aktiivisesti yhteyshenkilönä, hoitanut paikallisia selvityksiä ja järjestelyjä sekä toiminut tulkkina EPSEn Ylöjärven toimiston väen ja kiinalaisten toimijoiden välillä.

 


Tekstin on kirjoittanut Anna Kivimäki.