Näkemyksiä EPSEn yhteistyökumppaneilta – Business Tampere

Tällä viikolla esittelyssä on yhteistyökumppanimme Business Tampere, joka on tukenut meitä jo pitkään ja auttanut meitä monien arvokkaiden liiketoimintamahdollisuuksien saamisessa. Vuosien varrella meillä on ollut ilo työskennellä monien Business Tampereen kokeneiden ammattilaisten kanssa, ja tänään saimme haastatella yhtä heistä, Business Advisor Yi Tangia.

Business Tampere on Pirkanmaan aluekehitysyhtiö, jonka päätavoitteena on kasvaa kotimaassa ja kansainvälisesti, luoda lisää työpaikkoja ja houkutella kansainvälisiä investointeja Suomeen. Yi Tangin tehtäviin kuuluu auttaa yrityksiä viennissä ja kansainvälisessä kasvussa. ”Organisaatiossamme on ammattilaisia, jotka keskittyvät auttamaan yrityksiä EU:n sisällä, kun taas minun pääpainoni on auttaa yrityksiä EU:n markkinoiden ulkopuolella”, hän kertoo. Business Tampere tukee yritysten kasvua myös luomalla ekosysteemejä sekä tarjoamalla yrityksille tietoa ja räätälöityjä suosituksia tarjolla olevista rahoituksista. Kaiken kaikkiaan Business Tampere tukee monenlaisia eri kasvuvaiheessa olevia yrityksiä, joiden toimialat vaihtelevat laidasta laitaan.

Räätälöityjä ohjelmia yrityksille

Käytännössä yhteistyö Business Tampereen kanssa voi näyttää seuraavalta: yritys ottaa heihin yhteyttä, ja Business Tampere auttaa yritystä tekemällä taustatutkimusta selvittäen, mitä liiketoimintamahdollisuuksia yrityksen kohdemarkkinoilla on tällä hetkellä. Tämän jälkeen yritystä autetaan verkostoitumaan asiaankuuluvien tahojen kanssa. Business Tampereella on kuitenkin myös järjestelmällisempiä ja räätälöidympiä tapoja laajentaa markkinoita: ”Tällä hetkellä johdan projektia nimeltä Bridging for Growth (B4G) -ohjelma, jonka tavoitteena on kasvattaa yritysten kansainvälistä toimintaa Yhdysvaltojen, Kanadan, Uzbekistanin ja Brasilian markkinoihin keskittyen.” Hän kertoo, että yritykset voivat hakea B4G-ohjelmaan lyhyellä yritysesittelyllä ja kuvaamalla kasvutavoitteensa kyseisillä markkinoilla. Kun yritys hyväksytään, Business Tampere löytää heille sopivan mentorin, jolla on kokemusta alalta kohdemaassa. Mentori tukee yrityksiä, jotta ne olisivat valmiimpia markkinoille. ”Se on eräänlainen räätälöity ohjelma, ja esimerkiksi EPSEn tapauksessa, jolla on jo hyvää kokemusta ja ymmärrystä näistä markkinoista, keskitytään enemmän suoraan myyntisopimusten tekemiseen.”

Business Tampereen ja EPSEn kumppanuus

EPSE on tehnyt jo vuosia aktiivista yhteistyötä Business Tampereen kanssa. Muutama vuosi sitten EPSE oli mukana toisessa Yi Tangin johtamassa hankkeessa, ja elokuusta 2023 lähtien EPSE on ollut mukana Bridging for Growth -ohjelmassa keskittyen Uzbekistanin ja Brasilian markkinoihin. ”Olemme erittäin iloisia siitä, että suhteemme EPSEn kanssa on jatkuva, ja olemme iloisia siitä, että olitte tyytyväisiä ensimmäiseen hankkeeseen ja olette nyt osa tätä toista hanketta”, hän toteaa ja tarkentaa, että toisinaan Business Tampere saa loistavia leadeja yrityksistä, jotka käyvät hyvin yhteen EPSEn kanssa.

Koska EPSE ja Business Tampere ovat tehneet yhteistyötä jo useita vuosia, suhde on tullut tutuksi. ”Meillä on EPSEn kanssa erittäin hyvä ja kestävä suhde. Me autamme heitä, ja he auttavat meitä.” EPSE ja Business Tampere ovat aiemmin törmänneet tapauksiin, joissa suuremmat yritykset ovat hakeneet monialaisia ratkaisuja. Kun EPSE on pystynyt vastaamaan asiakkaan haasteiden yhteen osa-alueeseen, se on voinut ottaa yhteyttä Business Tampereeseen selvittääkseen muiden alueen yritysten mahdollisuuksia tarjota ratkaisuja jäljellä oleviin tarpeisiin. ”Tämä yhteistyöhön perustuva lähestymistapa on osoittautunut erittäin tehokkaaksi”, hän toteaa. ”EPSE osoittaa suurta anteliaisuutta jakaessaan näitä mahdollisuuksia muiden kanssa.”

Kiitollisuus Business Tampereen tuesta

Kansainvälisessä liiketoiminnassa Business Tampereen ja EPSEn kaltainen yhteistyö on esimerkki yhdessä tekemisen voimasta. Haluamme kiittää kaikkia Business Tampereen tiimin jäseniä, joiden kanssa meillä on ollut ilo tehdä yhteistyötä. Heidän tukensa on ollut erittäin hyödyllistä toiminnallemme, ja odotamme innolla tulevaa!