Korona-ajan virtuaalikilpailut

Innovation and entrepreneurship competition winners

Korona-aikana globaalit matkustuskiellot ja -rajoitukset vähentävät radikaalisti erilaia messuja ja tapahtumia ja niille osallistumista. Tänä vuonna on kuitenkin järjestetty kasvavassa määrin erilaisia virtuaalisia kilpailuita, joihin osallistuminen tapahtuu joko täysin tai osittain virtuaalisesti erilaisten sovellusten välityksellä. EPSE on saanut paljon kokemusta menetelmänsä pitchaamisesta etenkin kiinalaisissa kilpailuissa.

Viimeisimpänä menestyksenä EPSE pääsee välieriin voitettuaan kategoriansa Kiinassa järjestettävässä kansainvälisessä innovaatio- ja yrittäjyyskilpailussa. Kilpailun virallinen nimi on Nanning International Elites Innovation and Entrepreneurship Competition.

 EPSE valittiin EU-kategoriassa sijalle 1.

Kilpailun kotipaikka on Lounais-Kiinassa, Nanningin kaupungissa ja virallinen järjestäjä Nanningin hallinto. Välierät ovat Pekingissä ja Shenzhenissä ja finaalit jälleen Nanningissa vielä tämän vuoden aikana. Kilpailussa on tänä vuonna yhteensä kaiken kaikkiaan 693 projektitiimiä (viime vuonna tiimejä oli 442) ja valinnan ja arvioinnin jälkeen välieriin on päässyt yhteensä 130 projektitiimiä. Finaaliin valitaan 50 tiimiä lyhyiden, alle 10 minuuttia kestävien esitysten perusteella.

Vaikka kilpailuihin osallistuminen ei aina tuo voittoa, saa niistä kansainvälistä näkyvyyttä ja hyvän kanavan tutustua potentiaalisiin yhteistyökumppaneihin. Virtuaalimaailmassa käytävät kilpailut myös rasittavat vähemmän ilmastoa ja mahdollistavat osallistumisen suoraan jopa kotikonttorista.

Kiinan kielen taitoisille kilpailun järjestäjän tallenne kilpailusta.

Tekstin on kirjoittanut Anni Honkonen.