EPSEn kesäharjoittelijat 2023

Tänä kesänä EPSEllä on ollut mahdollisuus tarjota kesätyö-/harjoittelupaikka kahdelle opiskelijalle laboratoriotyöskentelyn sekä EPSEn pilottiprosessin parissa. Tänä perjantaina oli kummankin harjoittelijan viimeinen päivä toimistolla, ja sen kunniaksi koko porukalle järjestettiin yhteiset jäähyväiskahvit.

Laboratoriotekniikan Insinöörin opintoja Tampereen ammattikorkeakoulussa (TAMK) suorittava Anette Anttonen on EPSE Laboratorion ensimmäinen kesätyöntekijä. Neljän kuukauden mittaisen kesätyörupeaman aikana Anette on suorittanut ammattiharjoittelunsa ja hänellä on ollut mahdollisuus tutustua monipuolisesti EPSEn asiakasprosessiin sekä laborantin käytännön työtehtäviin. Työtehtävät ovat pitäneet sisällään laboratorion päivittäisen kunnossapidon lisäksi muun muassa EPSE-käsittelyjen suorittamista, EPSE reseptin hiomista asiakaskohtaisesti sekä metalli- ja muiden analyysien suorittamista vesinäytteille.

Aneten mielestä kesän aikana eräs palkitsevimmista asioista oli olla mukana viemässä EPSEn kokonaisvaltainen laboratorioprosessi onnistuneesti alusta loppuun. Lisäksi ICP-OES (Inductively Coupled Plasma Optical Emission spectroscopy) -analyysilaitteiston käyttökokemus koulussa saadun teoriaopiskelun lisäksi toi arvokasta oppia tulevaisuuteen.Seuraavaksi Anette palaa aloittamaan kolmatta opiskeluvuottaan TAMKissa, jossa heidän vuosikurssilleen on tarjottu projektityöehdotusta EPSElle. Saattaa siis hyvinkin olla, että Anettea nähdään EPSEn parissa vielä vastaisuudessakin.

ICP-OES analyzer EPSE Laboratoriossa.

Toisena kesäharjoittelijana EPSEllä oli Stadin Ammattiopistossa (Stadin AO) Prosessiteollisuuden perustutkintoa suorittava Esther Antigua. Esther pääsi kahden viikon ”pikakurssillaan” tutustumaan EPSE Laboratorion työtehtäviin sekä asiakaspilotointiin. Seuraavaksi Esther jatkaa harjoitteluaan etänä ja valmistautuu näytön suorittamiseen opintojen eteenpäin viemiseksi.

Laboratoriopäällikkö Salla Heinosen mukaan on hienoa, että EPSE on pystynyt tänä kesänä tarjoamaan harjoittelumahdollisuuksia alan opiskelijoille. Harjoittelijat ovat olleet mukava lisä labratiimiin ja opiskeluvaiheessa kerrytetty alan työkokemus palvelee opiskelijoita jo nyt ja varsinkin valmistumisen jälkeen ensimmäistä alan työpaikkaa haettaessa.

 


Tekstin on kirjoittanut Anna Kivimäki.