EPSE yritysmatkalla Uzbekistanissa

EPSE osallistui 31.10.-04.11.2022 ensimmäiseen Uzbekistan-Finland International Business Forum – tapahtumaan Tashkentissa, Uzbekistanissa, osana suomalaisten yritysten delegaatiomatkaa. Yritystämme edustivat EPSEn CEO Jouni Jääskeläinen sekä International Operations Director Felix Fondem. Huomioiden Uzbekistanin viimevuosina kehittyneen ja kasvaneen suotuisan yritys- ja sijoitusympäristön, matkan tavoitteena oli tutkia ja luoda kontakteja Uzbekistanin paikallisten potentiaalisten partnereiden ja asiakkaiden kanssa, ja edistää kannattavia bisnesmahdollisuuksia Uzbekistaniin ja Keski-Aasiaan.

Katso alla olevasta englanninkielisestä videosta lisää tapahtuman taustasta, sekä tunnelmia ja kommentteja tapahtuman osallistujilta. 

Keski-Aasian alue on ollut viime vuosikymmenen voimakkaassa taloudellisessa kasvussa ja tulevaisuudessa alueella tulee olemaan suuri osa globaalin vihreän siirtymän toteuttamisessa alueen mittavien mineraali- ja metallivarantojen vuoksi. Luontoarvojen huomioon ottaminen Keski-Aasian maiden kaivostoiminnassa, ja etenkin veden kierrätys maissa, joissa vesivarat ovat erittäin niukat, on keskeistä kestävän kaivostoiminnan harjoittamiseksi 

Tekstin on kirjoittanut Anna Kivimäki.