EPSE tuomariston ja yleisön suosikki Yrittäjät pörssin porstuassa -kilpailussa  

Noin 70 % Suomen osakesäästäjille tehdyn kyselyn vastaajista osallistuisi EPSEn osakeantiin, ja lisäksi 85% vastaajista piti EPSEä kiinnostavana yhtiönä.  

EPSEn toimitusjohtaja Jouni Jääskeläinen on yksi tänä vuonne Suomen Yrittäjien Kasvu- ja kansainvälisyysvaliokunnan yhteistyössä Nasdaq Helsingin kanssa järjestämän 365 päivässä pörssiin -valmennukseen osallistuneista. Valmennuksen tavoitteena on tarjota pk-yrityksille valmiuksia pörssiin listautumiseen. Valmennus on tarkoitettu yrityksille, joilla on potentiaalia ja kiinnostusta listautua First North -listalle, mutta joiden käytännön valmiuksia tulee kehittää. Valmennus koostuu viidestä osasta, joista yksi on Yrittäjät pörssin porstuassa. 

Yrittäjät pörssin porstuassa -kilpailussa kolme yritystä pitchasi yritysideansa nelihenkiselle tuomaristolle, joka teki esitysten perusteella kuvitteelliset sijoitukset yrityksiin. Tuomaristoon kuuluivat Suomen Osakesäästäjien Timo Rothovius, Nuorten Osakesäästäjien valiokunnan puheenjohtaja Kaisa Vanha-Perttula, Nasdaqin Helsingin asiakkuusjohtaja Minna Korpi sekä pokeriammattilainen ja yksityissijoittaja Aki Pyysing. Kilpailuun kuului myös yleisöäänestysosio, jossa Suomen Osakesäästäjien jäsenet saivat kuvitteellisesti sijoittaa kilpailijayrityksiin. EPSE voitti molemmat osuudet saaden eniten sijoituksia. Lisäksi vain hyvin pieni osa vastaajista ei sijoittaisi EPSEen lainkaan. Yleisöäänestyksen sekä tuomaristoarvioinnin tulokset ovat nähtävissä yhteenvetovideolla.

Lähde: Kuvakaappaus yhteenvetovideolta https://www.youtube.com/watch?v=wUwUSHomSP4  

EPSE oli myös vastaajien keskuudessa kiinnostavin yhtiö, sillä 85 % vastaajista piti EPSEä kiinnostavana. Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellmanin mukaan EPSEn tuote on hyvin mielenkiintoinen sekä riskipitoinen, mikä tuo mukanaan suuren tuottopotentiaalin. Tämä puolestaan lisää sijoittajien kiinnostusta yhtiöön.  

Lähde: Kuvakaappaus yhteenvetovideolta https://www.youtube.com/watch?v=wUwUSHomSP4  

EPSE osallistui Pörssiin 365 päivässä -valmennukseen hallituksessa vaikuttavan Jouni Honkavaaran suosituksesta. Valmennus on ja on ollut oiva paikka katsoa yrityksen valmiuksia kasvaa, pärjätä kansainvälistymisessä sekä ohjauksena yhtiön prosesseja rakennettaessa kasvun varalle. Samalla yhtiö saa yhden näkökulman pääomarakenteen vahvistamisesta. 

 

Tekstin on kirjoittanut Anni Honkonen.

Pääkuva on kuvakaappaus EPSEn pitchausvideolta https://www.osakeliitto.fi/yrittajat-porssin-porstuassa/ .